לאור הביקוש

מוקדש לאנונימית שביקשה כל כך יפה מתכון פשוט ומטריף לעוגת שוקולד. בכלל בכל מה שקשור לעוגות הכללים שלי הם: כמה שפחות כלים לשטוף. כמעט ולא מקציפה ביצים. אם זה מסובך זה מחוץ למטבח, והכי כייף להכין עם הילדים.

אז לפני כמה שנים רכשתי אחר כבוד את הספר "קינוחים מתוקים" של קרין גורן, ומאז כל פעם שאני מתבקשת להכין עוגת שוקולד אני מכינה רק את העוגה הזאת (שזכתה לכינוי "העוגה של ג'ון"), רק לזרוק את כל החומרים לקערה ולערבב (לא יותר מדי, עוגות בחושות אוהבות בחישה קצרה). עוגה נמוכה, רטובה ומדהימה. והנה המתכון:

150 ג' חמאה מומסת

בערך שלושת רבעי שמנת מתוקה (במה שנשאר נכין ציפוי, לא צריך לקנות שמנת במיוחד בשביל זה, אנחנו חוסכים…)

1 שמנת חמוצה

כוס וחצי סוכר

2 ביצים

כוס ורבע קמח

 כפית וחצי אבקת אפיה (במתכון המקורי כפית א. אפיה וחצי כפית סודה לשתיה, אני לא טורחת…)

3 כפות קקאו לא בהריון

ההוראות המסובכות:  כל החומרים בקערה. לערבב לערבב לעצור… (שירו יחד איתי), לתבנית (או 2 אינגליש קייק), לתנור בחום 170 מעלות עד שהעוגה יציבה למגע. לא לפחד שהיא לא אפויה, היא ממשיכה להתקשות עוד 10 דקות מהחום של עצמה, אז עשו טובה ואל תייבשו אותה…תמיד אתם יכולים להאשים אותי בסוף…

מקררים ובינתיים ממיסים חבילת שוקולד ואת השמנת הנותרת, שופכים על העוגה. בתאבון.

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכונים. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s