אוזנהמנים!

לכל מי ששאל, וגם למי שלא, אחרי שמדדתי כמויות כדי שלא אצטרך לכתוב פה "קצת חלב" או "עד שזה מספיק מתוק", הנה המתכון שלי לאזני המן במילוי פרג (לחבר שלנו שביקש מתכון היום אחרי הצהריים כדי להכין עם הילדים אזני המן נתתי את ההוראות הבאות: אתה הולך אלי הביתה, מבקש מהחצי שלי לפתוח את המקרר ולהוציא את הקופסא עם המכסה הכתום. ככה  מכינים מילוי הכי מהר. לשאלה איך מכינים בצק עניתי – אתה אומר לחצי לשים לך בשקית את הבצק מהקערה של המיקסר…לקח לי בדיוק חמש דקות ושני עוזרים קטנים להכין הכל מחדש.) חג שמח!

בצק פריך בסיסי וקל:

2.5 כוסות קמח

חצי כוס סוכר

2 ביצים

150 גרם מרגרינה

לשים הכל לבצק אחיד ומניחים במקרר

מכינים מילוי בסיר על הגז:

100 גרם פרג טחון

חצי כוס חלב

3 כפות סוכר

1 כף דבש

1 כף ריבה הכי פשוטה וזולה- לא קונפיטורה עם פירות בבקשה…

מבשלים כ3-5 דקות , מורידים מהאש ומוסיפים כחצי כוס פירורי עוגיות שריסקנו היטב.

מרדדים מהבצק עלה, קורצים עיגולים, מברישים את שולי העיגולים בביצה כדי שהאוזניהמנים לא יפתחו באפייה, מניחים במרכז כל עיגול חצי כפית מילוי. סוגרים למשולש. מסדרים בתבנית. רצוי להניח את התבנית לקירור 10  דקות במקרר לפני האפייה. אני מודה שבשם העצלנות אני מכינה בעיקר מגולגלות: מרדדים עלה ארוך וצר, מורחים מילוי, מגלגלים לגליל, מניחים בתבנית וחותכים כל ס"מ וחצי. בכל מקרה אופים אותו דבר,  בחום 180 מעלות עד להזהבה. מקררים ובתיאבון.

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכונים. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s