הנה זה קורה שוב!

הקטע עם החגים הוא, שהם חוזרים כל שנה. אז אחרי הטלפון הרגיל שקיבלתי הבוקר שדורש מתכון (יודעים ממי לבקש!) אני משתפת אתכם בכמה טיפים לאזני המן, משלוח מנות ושאר ירקות. חג שמח!

אזני המן:
לכל מי ששאל, וגם למי שלא, אחרי שמדדתי כמויות כדי שלא אצטרך לכתוב: "קצת חלב" או "עד שזה מספיק מתוק", הנה המתכון שלי לאזני המן במילוי פרג:

בצק פריך בסיסי וקל:

2.5 כוסות קמח

חצי כוס סוכר

2 ביצים

150 גרם מרגרינה

לשים הכל לבצק אחיד (מוסיפים קמח לפי הצורך), ומניחים במקרר

מכינים מילוי בסיר על הגז:

100 גרם פרג טחון

חצי כוס חלב

3 כפות סוכר

1 כף דבש

1 כף ריבה הכי פשוטה וזולה- לא קונפיטורה עם פירות בבקשה…

מבשלים כ3-5 דקות , מורידים מהאש ומוסיפים כחצי כוס פירורי עוגיות שריסקנו היטב.

ניתן גם לרכוש מלית של מימונס, שאותה אני אוהבת מאוד.

1452348_726454830699614_9034966_n

מרדדים מהבצק עלה, לא עבה מדי, קורצים עיגולים, מברישים את שולי העיגולים בביצה כדי שהאוזניהמנים לא יפתחו באפייה, מניחים במרכז כל עיגול חצי כפית מילוי. סוגרים למשולש. מסדרים בתבנית. רצוי להניח את התבנית לקירור 10  דקות במקרר לפני האפייה.

אבל בואו נשים הכל על השולחן- למי יש כוח לעמוד ולצבוט עשרות אוזני המן, חמודים ומתוקים כל שיהיו? הרי כדי למלא אפילו משלוח מנות קטן צריך הרבה, הרבה, אוזני המן. וכמה מהם כבר שורדים ולא נפתחים באפיה או נטרפים בדרך מהתבנית על ידי גורם זר (אני? מה פתאום!) . אז את הטריק הבא כדאי ליישם כשנמאס לנו מהמשולשים:
מהבצק שנשאר מרדדים עלה, מורחים במילוי (אפשר גם בריבת תות, ולפזר מעליה קוקוס, שומשום, אגוזים קצוצים וכו,), מגלגלים לגליל, מעבירים לתבנית. חותכים כל ס"מ וחצי ואופים כ 25 דקות.

1505406_726475730697524_1286530291_n (1)
ואם אנחנו עדיין רוצים להשתפר, או לשדרג, או לחסוך מעצמנו מאמץ (בינינו, מי שולח היום משלוחים? טוב, אם אני כותבת את הבלוג הזה אז כנראה שאני, אז בואו נמשיך), ובכן הדרך הקלה והמהירה למלא את המשלוח היא  אפיית מאפינס לרוב! ובגלל שאנחנו בענייני פורים, ואני לא מתה על בחושות עם פרג, הדרך להפוך כל מאפינס לחגיגי טמונה בציפוי! אז כל שעלינו לעשות זה להכין בלילה למאפיס (אני הולכת על דבש כי הם מעולים, אבל גם מאפינס בננות יצליח והמתכונים מיד), ואז בציפוי שוקולד פשוט וסוכריות צבעוניות אנחנו מסודרים לחג, המשלוחים מרשימים וגדולים ומפנקים ומקוריים ו…וטוב, הבנתם. יאללה למתכונים:

מאפינס דבש של קרין גורן:

בקערה מערבבים:

1 כוס סוכר

1 כוס דבש

1 כוס שמן

1 כוס תה מוכן

6 ביצים

3 כוסות קמח

2 כפיות אפיה (במקור זה כפית אבקת אפיה וחצי כפית סודה לשתיה, אל תשגעו את עצמכם).

כפית גדושה קינמון.

ההוראות: מערבבים את כל החומרים ביחד, מסדרים תבנית שקעים עם מנג'טים מנייר (לא יכולה לקרוא להם "עטרות"…), ממלאים כל מנג'ט בערך חצי- 4\3 גובה, אופים בתנור בחום 180 מעלות 15-20 דקות עד שהמאפינס זהובים.

מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים במיקרוגל 1 חבילת שוקולד עם חצי מיכל שמנת מתוקה. מצפים את המאפינס ומפזרים סוכריות צבעוניות ופורימיות.

1459326_1377308795846679_1733388889_n

מתכון למאפינס בננות הכי שווה שיש:

בקערה מערבבים:

150 גרם מרגרינה מומסת

כוס סוכר

3 ביצים

חצי כוס מים

2 וחצי כוסות קמח

1 כפית אפיון

2 בננות מעוכות

כפית קינמון

מערבבים הכל יחד, מוסיפים 4\3 כוס שוקולד צ'יפס וממשיכים כמו במתכון הקודם.

חג שמח!

1621727_1431803460397212_352684173_n

 

 

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s